Brand i husbil Galtsjön

På fredagsmorgonen upptäckte det att det rök från en parkerad husbil på Galtsjöns rastplats. Personer var i husbilen, dessa blev uppmärksammade på vad som höll på att hända och kunde då snabbt lämna fordonet. Räddningstjänsten, ambulans och polis kallades till platsen.

Räddningstjänsten meddelar att röken kom från kylskåpet.

Misstänkt farligt föremål centrala Kalmar

Bombtekniker är nu på plats.

Alla väntar på bombteknikerna! Ett stort område mitt i ett bostadsområde i centrala Kalmar har spärrats av sedan ännu ett misstänkt farligt föremål har hittats. Bombgrupoen från Malmö är på väg. Polisen uppger att man hittat ett föremål som man inte med säkerhet kan säga vad det är. Inte heller om det är farligt eller ej. Är man (vilket man ska vara) utanför avspärrningarna ska det inte vara någon fara. Är de boende inomhus ska de också vara säkra uppger Polisens yttre befäl.

Presstalesperson Fredrik Bratt meddelar att föremålet är bedömt som ofarligt, avspärrningarna är hävda.

Karlskronapokalen

Idag lördag avgörs Karlskronapokalen i skogarna runt grannbyn Tving. Enligt arrangören mäter rallyt 150 km. Tre onoterade specialsträckor på grus körs två gånger. Den sträckningen utgör 40 km. Skriv att de här sträckorna tidigare ingått i Rally-SM, hojtar funktionärerna och gnuggar förtjust händerna samtidigt som de vinkar iväg ännu en bil i ungdomsklassen.Bilder från HQ (start och mål) i centrala Tving

Kalmar stadsfest torsdag

Några bilder från några av akterna på Kalmar stadsfest torsdag. Elin Wigh och Smash into pieces.

Elin Wigh, en ung singer song writer, hon för mina tankar osökt till Nicole som tidigt 1980-tal sjöng i Eurovision.


Smash into pieces bjöd upp hela Stortorget i Kalmar till en hejdundrande konsert.

Brandhärjad villa i Brömsebro

På tisdagskvällen kom larm om brand i byggnad mitt i Brömsebro. Pådraget blev stort med enheter från tre stationer från såväl Blekinge som Småland. 

Just nu håller villan, som ser helt nyrenoverad ut, på att mista övervåningen. I nuläget dock oklart skadeläge för de boende.

/Björn Hansson, ansvarig utgivare Linslusfoto 

Nedersta bilden är en läsarbild, från innan första styrkan kommit till adressen.